Voorhoofdslift
Een voorhoofdslift geeft je jouw levendige, open blik terug. Onze vakkundige MKA chirurgen staan klaar voor een prachtig resultaat.
Meer informatie over de behandeling
Door veroudering van de huid kunnen je wenkbrauwen gaan zakken. Dit kan leiden tot klachten als een beperkt zicht of hoofdpijn, maar geeft ook een vermoeide of norse uitstraling. Een voorhoofdslift is hiervoor een mooie oplossing.
Het liften van het voorhoofd geeft een opener blik en een mooiere wenkbrauwvorm en lost bovendien een deel van het huidoverschot in het bovenooglid op. Een voorhoofdslift kan daarnaast helpen om zowel fronsrimpels als horizontale voorhoofdsrimpels te behandelen. Uiteraard altijd met mate, want een open blik is mooi, een verbaasde blik niet.
Voor het liften van het voorhoofd bestaan diverse technieken. De keuze hangt onder meer af van je haarlijn, haardracht of je onder narcose wilt en of je ook fronsrimpels wil corrigeren. Een veel toegepaste voorhoofdslift is de onderhuidse lift die vanuit de haarlijn wordt uitgevoerd en die heel goed onder lokale verdoving kan worden gedaan (subcutane lift). Daarnaast bestaat de endoscopische lift. Deze voeren we uit onder narcose. Afhankelijk van jouw wensen bepalen we samen de optimale voorhoofdslift, voor het beste resultaat.
Verloop van de behandeling
Bijwerkingen
- Napijn: Enige napijn op de operatiedag is normaal, hiervoor kun je paracetamol nemen.
- Gezwollen of blauwe oogleden: Na de operatie heb je bijna altijd last van zwelling en een bloeduitstorting die vaak met de zwaartekracht naar je oogleden trekt. Door de oogleden steeds 10 minuten per kwartier te koelen met een kleine cold-pack of doperwten in een boterhamzakje kun je de zwelling verminderen. Blauwe verkleuring verdwijnt meestal na één à twee weken vanzelf.
- Minder gevoel operatiegebied: Na de operatie kan er een doof gevoel in de huid van het operatiegebied aanwezig zijn en heel soms ook achter de haarlijnsnede. Dit houdt vaak enkele maanden aan en herstelt vanzelf.
Wanneer moet je onze kliniek bellen?
- Als de zwelling of pijn weer toeneemt.
- Als je een forse bloeduitstorting hebt.
- Als je ongerust bent of vragen hebt.
Tussen 8.00 en 16.30 uur kun je contact opnemen met de Face to Face kliniek via telefoonnummer (050) 305 1041. In de avond, in de nacht en in het weekend kun je contact opnemen met de dienstdoende MKA-chirurg via de telefooncentrale van het Martini ziekenhuis, via telefoonnummer (050) 524 5245.
Tips voor thuis
- Door bukken en zware inspanning kan een nabloeding of bloeduitstorting ontstaan. Probeer dit de eerste dagen te voorkomen.
- Het is beter om de eerste nachten met je hoofd iets hoger dan normaal te slapen, met b.v. een extra kussen, dit vermindert de zwelling.
- We adviseren om het steunverband de eerste 24-48 uur te laten zitten en daarna nog enkele dagen een brede haarband te dragen. Hiermee verklein je de kans op een bloeduitstorting.
- Wanneer je weer kunt werken hangt af van je werk. In principe kun je enkele dagen na de ingreep weer aan het werk.
- Het is verstandig om de eerste maanden na de ingreep de littekens voor het slapen gaan in te vetten met littekencrème of vaseline. Dit voorkomt uitdroging en draagt bij aan de genezing.
Verzekeringen & vergoedingen
Een voorhoofdslift wordt meestal niet vergoed vanuit je basisverzekering. Als we denken dat je toch voor vergoeding door de zorgverzekeraar in aanmerking zou kunnen komen geven we dat aan in het consult.
Meer informatie over kosten, vergoedingen en onze tarieven vind je hier.