Lipbandje verwijderen
Wanneer het lipbandje van je bovenlip erg fors is kan dit verschillende problemen geven. Het verwijderen van een lipbandje in combinatie met een orthodontische behandeling zorgt dan vaak weer voor een stralende glimlach.
Meer informatie over de behandeling
Een te groot lipbandje van de bovenlip kan tussen de voortanden doorlopen naar het gehemelte. Dat kan lastig zijn bij het tandenpoetsen en een spleetje veroorzaken tussen je voortanden. Dat spleetje kan door de orthodontist met een beugel worden gesloten. Voor, tijdens of na die orthodontische behandeling kan onze MKA-chirurg het lipbandje verwijderen. Dat zorgt ervoor dat het spleetje tussen de voortanden gesloten blijft na de orthodontische behandeling.
Verloop van de behandeling
Wanneer moet je onze kliniek bellen?
- Bij een niet te stelpen nabloeding.
- Als de zwelling na drie tot vijf dagen toeneemt in plaats van afneemt.
- Als de pijn na vijf tot zeven dagen niet afneemt of opnieuw begint.
- Bij aanhoudende koorts hoger dan 38.5 graden Celsius.
- Bij slikklachten.
- Als je ongerust bent of vragen hebt.
Tips voor thuis
- Door bukken en zware inspanning kan een nabloeding of een bloeduitstorting ontstaan. Probeer dit de eerste dagen te voorkomen.
- Het is beter om de eerste nachten met je hoofd iets hoger dan normaal te slapen, met bijvoorbeeld een extra kussen, dit vermindert de zwelling.
- Wanneer je na de ingreep weer kunt werken is afhankelijk van je werk.
Verzekeringen & vergoedingen
Het plaatsen van minischroeven valt onder je basisverzekering. Bij patiënten onder de 18 jaar wordt de ingreep volledig vergoed. Patiënten boven de 18 jaar moeten soms nog wel een eigen bijdrage betalen.
Meer informatie over kosten en vergoedingen vind je hier.